Šampita 1
Sastojci

sedamjaja
400g šećera (za šaum)
sedam kašika mlijeka
sedam kašika šećera (za biskvit)
sedam kašika mlijeka
sedam kašika ulja
sedam kašika brašna
pola praška za pecivo


Način pripreme

Ugrijati rernu na 180°C. 

Razdvojiti žumance i bjelance od 7 jaja. 

Umititi žumance sa 7 kašika šećera po dodati 7 kašika mlijeka, 7 kašika ulja i 7 kašika brašna pomiješanih sa 1/2 praška za pecivo.

Peći 10-tak minuta. 


U međuvremenu ušpinovati 400g šećera sa fildžanom (najmanjim) vode, a u isto vrijeme mutiti 7 bjelanaca sa nekoliko zrnaca soli. 

U dobro umućene bjelance dodati ušpinovani šećer i nastaviti mutiti 10 tak minuta.

Preko ispečenog biskvita dodati šaum i zapeći u rerni 5-6 minuta na 150°C.

(bosanskikuhar.ba)

0 komentari:

Objavi komentar